‘Iedere vriendschap of liefde is ooit begonnen met die eerste simpele ’hallo’. Bedenk dat, voordat je iemand achteloos passeert op straat. Want dat ene knikje of lachje bezorgt je ’micro-momentjes van geluk’, aldus ‘Geluksprofessor’ Patrick van Hees.

Hallo Buur

Hallo Buur

Dank voor uw aanwezigheid bij en/of belangstelling voor de kick-off van de campagne ‘Hallo Buur’ op 12 april 2017.

We kijken terug op een geslaagde avond, met verrassingen, veel inspiratie, nieuwe contacten en humor. Dank aan iedereen die daar een bijdrage aan geleverd heeft! Hans Lebbe heeft mooie foto’s gemaakt van de avond. Krijg hier een sfeerimpressie.

Inspiratie
Graag delen we met u de opbrengst van de avond. Alle goede voorbeelden en ideeën, door de aanwezigen ingevuld, hebben we gebundeld. We hopen dat dit u nog meer inspiratie biedt voor initiatieven in uw eigen buurt of wijk. En dat u gebruik kunt maken van elkaars goede voorbeelden om ideeën en voornemens te realiseren.

Nu de campagne ‘Hallo Buur’ gestart is, willen we ook graag van de gelegenheid gebruik maken om u te informeren over het vervolg. En daar hebben we u bij nodig! Want deze campagne kan alleen slagen als deze omarmd wordt door zo veel mogelijk mensen in de gemeente De Bilt. Wat kunt u verder van ‘Hallo Buur’ verwachten?

  1. Vanaf eind april verschijnt er elke twee weken een column in de Vierklank met een mooi voorbeeld van een buurtinitiatief in de gemeente. Wilt u dat uw initiatief in deze column in de schijnwerper staat? Laat het ons dan weten!
  2. We hebben gratis ansichtkaarten ‘Hallo Buur’ voor u beschikbaar. Een leuke, laagdrempelige manier om contacten in de buurt te leggen. Het doel is om daar iedereen in de gemeente mee te bereiken. Helpt u mee om deze breed te verspreiden? Bijvoorbeeld in uw staat of buurt, of als er vanuit uw organisatie, winkel of bedrijf toch al een mailing uit gaat, of via de leerlingen van uw school, of anders. U kunt ze op werkdagen ophalen bij het Servicecentrum in De Bilt (Prof. Dr. P.J.W. Debijeweg1 in De Bilt). Bent u niet in de gelegenheid om langs het servicecentrum te komen, stuur ons dan een mail en zorgen wij dat ze bij u afgeleverd worden.
  3. Mail uw initiatief of foto naar hallobuur@respectvoldebilt.nl. Dan zorgen wij dat het op de website geplaatst wordt.
  4. Heeft u een idee dat u graag wilt realiseren in uw buurt, maar u weet niet waar te beginnen? Neem dan contact op met MENS De Bilt (m.engeldal@mensdebilt.nl of m.valkenburg@mensdebilt.nl). Zij kunnen u op weg helpen.
  5. Heeft u een goed idee in het kader van deze campagne? Ook dan horen we graag.

Laten we samen zorgen voor veel micro-momentjes van geluk!

Met vriendelijke groet,

Namens het campagneteam ‘Hallo Buur’ en het Platform Respectvol Samenleven De Bilt,

Annelies Kastein
Heleen André de la Porte
Annet Meeuws

Artikelen in de vierklank: